Monday, January 6, 2014

Zakaj si jih kažemo?

Na čisto povprečen dan med tednom, sem šel na koncert precej znane slovenske glasbene skupine. Ker pa se pričetek takih in podobnih veseljačin rad zamudno začne, smo pred koncertom pač posedali in se krepčali s pijačo. Ker sem eden tistih, ki nerad pleše, in hkrati ta ki nerad sedi na miru in ne počne ničesar, sem opazoval dogajanje v prostoru.

     Med oziranjem po človečnjadi, ki sedi po dvorani in se opiva sem opazil dvoje različno razposajenih primerkov. Razvrstijo se v dve vrsti, prva so žurerji, ki pač neoziraje se na okolico plešejo in se veselijo. Druga vrsta pa so zadržani žurerji , ki bi radi plesali pa ne upajo, zato sedijo za mizo, se lačnih oči ozirajo po prostoru dogajanja in se zabavajo na svojevrsten način. Ponavadi je v  skupini po štiri ali več članov, v kateri ima vsaj eden glavno vlogo zabavljača sedečega plesalca. To je ta, ki jih začne kazat. Kaj začne kazat? Muve, ( plesne gibe ). Ostali ga seveda poskusijo z enako vnemo posnemati in vrnejo muv, a so ti posnemalni muvi malce skromnejši in sramežljivi. Seveda obstaja tudi čisto enostavna formula zadržanih žurerjev, večja ko je popita vrednost alkoholnih substanc, daljši je muv, s tem pa je na koncu muva tudi daljši in močnejši smeh v tej družbi. Seveda se oziraje po klubu, da opazit še veliko ostalih primerkov, kot so utrujeni delavci, ki slonijo za šankom, jezni mladci katerim je pred kratkim iz puha na mednožju začelo rasti pravo dlakovje in postanejo močni pretepači v skupini nad dvajset, in še bi se dalo naštevati a ta trenutek nam niso pomembni.

    Na koncu je težko reči, katera vrsta žurerjev se bolj zabava. Vsak po svoje, tako kot mu paše in s tem seveda nič ni narobe.

No comments:

Post a Comment